4 napos iskola hét

Egy frissen publikált tanulmány szerint azokban az amerikai iskolákban, ahol bevezették a négy napos iskolát, jelentősen javultak a gyerekek tanulmányi eredményei. Ezen belül a diákok első sorban a matematika terén teljesítettek jobban, de olvasási kompetenciáik is egyértelműen jobbnak mutatkoztak.

Az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb oktatási forma a négy napos iskolahét. Például Colorado Államban már az iskolai körzetek több mint harminc százalékában bevezették a négy napos iskolai menetrendet, leginkább pénzügyi megfontolásból. Míg a négy napos iskola a diákoknak kevesebb utazási kiadást, addig az iskolának alacsonyabb működési költséget jelent.

Az azonban egész mostanáig kérdés volt, hogy milyen hatással lesz a diákok tanulmányi eredményére az, hogy a pénteket is a hétvégéhez sorolták. Most azonban két amerikai kutató, D. Mark Anderson, a Montana Állami Egyetem professzora és Beth Walker a Georgia Állami Egyetem tanára megvizsgálták, hogy az iskolai menetrend változása miként változtatta meg a diákok kompetenciáit.

Forrás és teljes cikk HVG

Advertisements